Jumaat, 21 September 2012

Latar Belakang Syarikat dan Perkhidmatan


Assalamualaikum w.b.t.

TENTANG RAUDHAH UMRAHAJJ SERVICES

Sebuah syarikat yang dimiliki sepenuhnya oleh Bumiputera yang ditubuhkan dan diperbadankan pada 10 September 2012
(No. Pendaftaran SSM : NS0103441-W).Bidang utama syarikat ini adalah dalam bidang Upah Haji (Badal Haji) dan Upah Umrah (Badal Umrah) serta agen perkhidmatan pengurusan Umrah dan Haji. Diperkuatkan dengan tenaga kerja yang sememangnya BERPENGALAMAN 11 tahun dalam perkhidmatan pengurusan Pelancongan, Umrah, Haji, Badal Haji dan Umrah, Korban, Aqiqah, Wakaf dan Khatam Al-Quran.Syarikat kami juga salah sebuah syarikat pengimport dan pengedar Air Zam-Zam, anda boleh meletakkan kepercayaan kepada kami untuk menguruskan segala-galanya bagi pihak anda.

Impian Raudhah Umrahajj Services adalah untuk menjadi sebuah syarikat agen perkhidmatan pengurusan Umrah dan Haji yang maju dan berdaya saing, agar dapat mengembangkan  sektor ini disamping dapat memberikan perkhidmatan yang terbaik

1.1     VISI & MISI SYARIKAT

Bertepatan dengan konsep Islam sebagai "Addeen" agama untuk dunia dan akhirat, setiap ibadat yang difardhukan oleh Allah SWT memberi manfaat dunia dan akhirat. Atas iktikad mengerjakan Umrah dan Haji, umat Islam yang berkemampuan terdorong untuk memenuhi panggilan Ilahi ke Tanah Suci tetapi :

 • Bagi yang telah meninggal dunia, pewaris melaksanakan Upah Haji dan Umrah untuk arwah ahli keluarga mereka.
 • Bagi yang masih hidup tetapi sudah lanjut usia atau yang sakit sudah tiada harapan untuk sembuh dan tidak mampu lagi mengerjakan Haji dan Umrah, pewaris melaksanakan Upah Haji Uzur untuk ahli keluarga mereka.
Melaksanakan perkhidmatan yang terbaik yang memuaskan dan memenuhi keperluan pelanggan kami. Konsep kami adalah amanah yang diberikan, pelaksanaan dirancang demi perniagaan yang berterusan. Kami berharap bahawa kita boleh memberikan perkhidmatan yang terbaik dan memuaskan hati pelanggan kami selari dengan moto kami iaitu "Keyakinan Anda Komitmen Kami".

Raudhah Umrahajj Services komited untuk mengendalikan semua perniagaan
perkhidmatan pengurusan Umrah dan Haji untuk anda serta seluruh keluarga anda dengan sewajarnya, selesa dan selaras dengan kehendak Islam.

 • Untuk menyediakan perkhidmatan bertaraf lima bintang kepada setiap pelanggan yang menggunakan khidmat kami.
 • Menjadi pilihan utama masyarakat dengan menawarkan pakej-pakej yang menarik dan sesuai dengan semua bajet pelanggan.
 • Memudahkan dan Menyempurnakan urusan Badal Haji dan Umrah, kami bersedia membantu waris-waris yang berminat untuk melaksanakan Badal atau Upah Haji dan Umrah untuk ahli keluarga mereka yang telah meninggal dunia atau Uzur.
 • Memperkasakan ekonomi ummah dengan menyumbangkan sebahagian dari yuran tersebut untuk disalurkan kepada pihak yang memerlukan bagi kegunaan umat Islam seperti Pembinaan Madrasah, Masjid, Pusat Tahfiz dan Badan Kebajikan agar impaknya berpanjangan dan berterusan kepada arwah dan pemberi atau penyumbang tersebut.
1.2     Objektif

Kami bersedia untuk bertemu dengan anda ditempat yang sesuai sekiranya perlu atau anda masih boleh berurusan dengan kami melalui pendaftaran online. Ini akan memudahkan urusan anda yang terlibat pelbagai aktiviti harian.

Dengan memberikan kepuasan kepada pelanggan, secara tidak langsung akan dapat memberikan lebih keyakinan kepada pelanggan untuk mendapatkan produk dan menggunakan perkhidmatan dari kami. Dengan itu, nama syarikat akan menjadi lebih dikenali ramai.

Secara tidak langsung memudahkan syarikat untuk mendapatkan lebih ramai pelanggan-pelanggan baru dan pelanggan ulang. Oleh yang demikian, syarikat akan dapat mengembangkan lagi perniagaan.

1.3     Produk / Perkhidmatan
.
Raudhah Umrahajj Services adalah sebuah syarikat yang memberikan tumpuan penuh dalam sektor agen perkhidmatan pengurusan Umrah dan Haji. Kami menyediakan pakej-pakej yang menarik dan sesuai dengan bajet anda.

Antara produk yang kami pasarkan ialah :

 • Pakej Umrah dan Ziarah
 • Pakej Haji Swsta PJH
 • Upah Haji / Badal Haji
 • Upah Umrah / Badal Umrah
 • Korban / Aqiqah di Makkah
 • Wakaf dan Khatam Al-Quran
 • Mengedar dan Menjual Air Zam-Zam
Untuk makluman, anda boleh melayari laman web rasmi syarikat Raudhah Umrahajj Services adalah www.badalhaji.my dan www.badalhaji1.blogspot.com serta www.badalhaji2u.blogspot.com. Laman web ini merupakan rujukan rasmi perniagaan syarikat kami.

Syarikat kami mengambil Badal Haji dan Umrah dengan menunjukkan bukti bahawa Upah Haji tersebut telah ditunaikan. Sijil Badal Haji dan Umrah akan diberikan kepada mereka yang telah mendaftarkan nama dengan syarikat ini untuk dilaksanakan Upah Haji dan Umrah bagi pihak waris mereka.

Kami mengucapkan ribuan terima kasih kerana memberi peluang keemasan kepada syarikat kami untuk memberi perkhidmatan kepada pihak tuan/puan. Kami juga berjanji akan memberi perkhidmatan yang terbaik dan setimpal dengan harga yang dibayar oleh para pelanggan yang dihormati.

Untuk keterangan lanjut sila hubungi pihak kami.

“ Keyakinan Anda Komitmen Kami ”

Pengurus
Raudhah Umrahajj Services